Легендарният барабанист Саймън Филипс идва за солов концерт

Легендарният английски барабанист и продуцент Саймън Филипс (екс-TOTO) пристига на 13-ти май за първия си самостоятелен концерт в България по покана на SOFIA LIVE CLUB.

Гостуването на култовия барабанист е част от Европейското му турне Second Orbit Tour 2015.

Саймън Филипс е звезда в проектите на Intelligent Music. Той има съществен принос и в предстоящия албум на д-р Милен Врабевски “Touching The Devine”.  Той ще излезе по-късно през годината с участието на още световни музиканти: Джоузеф Уилямс от Тото, Джон Пейн от Asia, Нейтън Ийст, Том Пиърс и Карл Сентънс от Nazareth.

„Работата с българския автор на музика и продуцент д-р Милен Врабевски  по този проект за мен беше приятно изживяване… Намирам ентусиазма му за музиката за вдъхновяващ”, споделя легендарният барабанист.

Заедно с виртуозните музиканти Анди Тимънс, Стив Уайнгарт и Ърнест Тибс, Саймън Филипс ще представи за първи път пред родната публика албумът PROTOCOL II, който излезе през 2013г. и бе високо оценен от музикалните критици.

Специално за българските си фенове, барабанистът обещава да изсвири и някои любими парчета от по-старите албуми, както и чисто нови пиеси от предстоящия студиен албум.

Саймън Филипс е икона в музикалния свят. През годините е работил със звезди като TOTO, The Who, Judas Priest, Jeff Beck, Stanley Clark, Tears for Fears, Mike Oldfield,  Gary Moore, Joe Satriani, Whitesnake и много други.